INFOLINIA: 22 489 61 41 | 22 489 60 60 | 12 398 18 20 | 58 351 67 67

C-1 – Tranzyt

Wizy tranzytowe

Osoby będące w Stanach Zjednoczonych przejazdem powinny posiadać wizy C-1. Podróżni z państw objętych umową o ruchu bezwizowym ze Stanami Zjednoczonymi są zwolnieni z tego obowiązku. Posiadacze wiz B1/B2 nie muszą ubiegać się o wizę C-1.

Osoby ubiegające się o wizy tranzytowe muszą udowodnić, że kwalifikują się do ich uzyskania w świetle zapisów Aktu o Imigracji i Obywatelstwie. Przepisy imigracyjne przewidują, iż każda osoba ubiegająca się o wizę na pobyt czasowy jest potencjalnym imigrantem dopóki nie wykaże, iż:

  • będzie jedynie przejazdem na terytorium Stanów Zjednoczonych;
  • posiada środki finansowe na pokrycie wydatków w USA;
  • zamieszkuje na stałe poza Stanami Zjednoczonymi oraz łączą ją trwałe więzi z krajem zamieszkania. Nie ma precyzyjnych kryteriów oznaczających pojęcie „trwałe więzy”. Odnoszą sie one do powiązań rodzinnych, społecznych, ekonomicznych i in.

Zostaw swoje dane, a my skontaktujemy się żeby ustalić dalsze szczegóły.

Masz jakiekolwiek pytania? Zadzwoń,
a chętnie doradzimy i pomożemy:

22 489 61 41

Nasze serwisy